Det lugna landet

Här på landet är det lugnt och stilla. Till skillnad från den hektiska storstaden, där allt känns som att det går i 110 km/h. Här på landet känns det som att det går i en lugn häst-och-vagnfart. Denna fart har nu börjat förändras, detta då allt fler verkar vilja ha hus här ute på landet. På väg hem från min dagliga tur runt området träffade jag två yngre töser i varsin bygghjälm, en hade vit hjälm, den andra gul. Jag tänkte att jag skulle vara lite lustig, så jag frågade tjejerna lite skämtsamt ”Är det redan halloween?”.

Tjejerna vände sig då mot mig och började förklara att de var i ett inledande skede med byggnationen av ett nytt 200m² stort 2-våningshus, som skulle ha 6 sovrum och 2 badrum. De berättade också om att de var nyexaminerade från en byggskola som heter byggakademin, en akademi som har kurser inom bland annat husbygge, entreprenadjuridik, arbetsledarutbildning och installationssamordning. Tjejen med den vita hjälmen hade gått anläggning och husbygge, medan tjejen i den gula hjälmen hade gått en arbetsledarutbildning.

Det häst-och-vagnfarts lugna landet börjar bli mer livligt och snart kommer det väl behövas ett landet för landet, men vi kan ju alltid hoppas att det dröjer ett tag till iallafall 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *